គ្រឿងផ្សំ
|
|
1-ពងមាន់ គោះយកតែពងក្ឬហម |
3ពង |
2-ពងទា គោះយកតែពងក្ឬហម |
3ពង |
3-ម្សៅក្សាយ |
1/2ស្លាបព្រាបាយ |
4-ម្សៅមី |
1ស្លាបព្រាកាហ្វេ |
5-ម្សៅសាគូ |
1ស្លាបព្រាកាហ្វេ |
6-ទឹក |
400 មីលីលីត្រ |
7-ទឹកក្លិនម្លិះ |
1ស្លាបព្រាកាហ្វេ |
8-ស្ករស |
600 ក្រាម |
9-ស្លឹកតើយ |
1សន្លឹក |
10-ទៀនអប់ |
1ដើម |
11-ទឹកស្ករ១ចានដែក
ចំណុះ700មីលីលីត្រសំរាប់ត្រាំនំ |
|
|
វិធីធ្វើ |
|
1-ដាំទឹក
ដាក់ស្ករស ស្លឹកតើយ ទឹកក្លិនម្លិះចូល មិនត្រូវកូរដាច់ខាត |
2-យកម្សៅទាំងបីមុខដាក់ចូលគ្នា
រែងយកម្សៅម៉ត់ៗទុកមួយឡែក |
3-យកពងមាន់ពងទា
វាយឲ្យចូលគ្នា (វាយរយៈពេល5នាទី) ដាក់ម្សៅខាងលើចូលកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វល្អ |
4-ទឹកស្ករដែលដាំក្នុងខទី1
ត្រូវស្រង់ស្លឹកតើយចេញ ហើយបិតភ្លើងទុកឲ្យទឹកស្ករនៅនឹង
ហើយយកស្លាបព្រាដួសពងដែលលាយរួចដាក់ចូលឲ្យពេញខ្ទះ តែប្រយ័ត្នពងជាប់គ្នា
បន្ទាប់មកបើកភ្លើង (កំដៅពាក់កណ្តាល)
ពេលនំឆ្អិនហើយ ស្រង់នំទៅត្រាំក្នុងទឹកស្ករ
(ដែលត្រៀមទុកក្នុងចានដែកចំណុះ700មីលីលីត្រ) រហូតដល់នំត្រជាក់ល្អ
រួចចាប់ជីបដាក់ក្នុងពែង (ដូចក្នុងរូប)
បន្ទាប់មកយកទៅអប់នឹងផ្សែងទៀន10នាទីជាការស្រេច។ |
|
|
INGREDIENT |
|
1.
3 Yolks Eggs |
|
2. 3 Duck Egg Yolks |
|
3. 1/2 Tbsp. Rice Flour |
|
4. 1 Tsp. Tapioca Flour |
|
5.
1 Tsp. Arrowroot Flour (Ground Arrowroot) |
6. 400 ml Water |
|
7. Jasmine Scent |
|
8. 600 grams Sugar |
|
9. 1 Pandan Leaf |
|
10. 1 Piece Fragrant Candle |
|
11. 1 Cup Syrup (700 ml) |
|
|
|
HOW TO COOK |
|
1.
Boil water, sugar, pandan leave, jusmine scent together in a brass pan. Use
high heat and do not stirring. |
2.
Mix3 kinds of flour together. Sift with a sieve then set aside. |
3.
Beat up yolks about 5 minutes, add the flour into the egg and mix to combine. |
4.
Drop out pandan leave. Turn off the gass. Drop the mixture into the pan. Be
careful not let it stick together. Then use medium heat to cook on both
sides. |
5.
Set aside in the syrup bowl to cool. Ladle up to crimping and place in a
bowl. Fire up the candle until have the smoke then blow it out. Bake together
with Thong Yib. Close the lid and boil for 10 minutes. Ready to serve. |
No comments:
Post a Comment