style

សូមស្វាគមន៍ អស់លោក លោកស្រី អ្នកនាងកញ្ញាទាំងអស់ ដែលអញ្ជើញចូលទស្សនាBLOGខ្ញុំបាទ ដោយមេត្រីភាព...សូមអរគុណ !!!

Thursday, September 19, 2013

នំថងយិប


សូមចុចរួបភាពនេះមើលVIDEO


គ្រឿងផ្សំ


1-ពងមាន់ គោះយកតែពងក្ឬហម 3ពង
2-ពងទា​ គោះយកតែពងក្ឬហម 3ពង
3-ម្សៅក្សាយ 1/2ស្លាបព្រាបាយ
4-ម្សៅមី 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
5-ម្សៅសាគូ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
6-ទឹក 400 មីលីលីត្រ
7-ទឹកក្លិនម្លិះ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
8-ស្ករស 600 ក្រាម
9-ស្លឹកតើយ 1សន្លឹក
10-ទៀនអប់ 1ដើម
11-ទឹកស្ករ១ចានដែក ចំណុះ700មីលីលីត្រសំរាប់ត្រាំនំ


វិធីធ្វើ
1-ដាំទឹក ដាក់ស្ករស​ ស្លឹកតើយ ទឹកក្លិនម្លិះ​ចូល មិនត្រូវកូរដាច់ខាត
2-យកម្សៅទាំងបីមុខដាក់ចូលគ្នា រែងយកម្សៅម៉ត់ៗទុកមួយឡែក
3-យកពងមាន់ពងទា​ វាយឲ្យចូលគ្នា (វាយរយៈពេល5នាទី) ដាក់ម្សៅខាងលើចូលកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វល្អ
4-ទឹកស្ករដែលដាំក្នុងខទី1 ត្រូវស្រង់ស្លឹកតើយចេញ ហើយបិតភ្លើងទុកឲ្យទឹកស្ករនៅនឹង ហើយយកស្លាបព្រាដួសពងដែលលាយរួចដាក់ចូលឲ្យពេញខ្ទះ តែប្រយ័ត្នពងជាប់គ្នា បន្ទាប់មកបើកភ្លើង (កំដៅពាក់កណ្តាល)  ពេលនំឆ្អិនហើយ ​ស្រង់នំទៅត្រាំក្នុងទឹកស្ករ (ដែលត្រៀមទុកក្នុងចានដែកចំណុះ700មីលីលីត្រ) រហូតដល់នំត្រជាក់ល្អ រួចចាប់ជីបដាក់ក្នុងពែង​ (ដូចក្នុងរូប) បន្ទាប់មកយកទៅអប់នឹងផ្សែងទៀន10នាទីជាការស្រេច។


INGREDIENT
1.       3 Yolks Eggs
2. 3 Duck Egg Yolks
3. 1/2 Tbsp. Rice Flour
4. 1 Tsp. Tapioca Flour
5. 1 Tsp. Arrowroot Flour (Ground Arrowroot)
6. 400 ml Water
7. Jasmine Scent
8. 600 grams Sugar
9. 1 Pandan Leaf
10. 1 Piece Fragrant Candle
11. 1 Cup Syrup (700 ml)


HOW TO COOK
1. Boil water, sugar, pandan leave, jusmine scent together in a brass pan. Use high heat and do not stirring.
2. Mix3 kinds of flour together. Sift with a sieve then set aside.
3. Beat up yolks about 5 minutes, add the flour into the egg and mix to combine.
4. Drop out pandan leave. Turn off the gass. Drop the mixture into the pan. Be careful not let it stick together. Then use medium heat to cook on both sides.
5. Set aside in the syrup bowl to cool. Ladle up to crimping and place in a bowl. Fire up the candle until have the smoke then blow it out. Bake together with Thong Yib. Close the lid and boil for 10 minutes. Ready to serve. 

អត្ថបទនេះ ៖​ ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ Food travel
បកប្រែដោយ៖​ សូ ពិសិដ្ឋ​

No comments:

Post a Comment