style

សូមស្វាគមន៍ អស់លោក លោកស្រី អ្នកនាងកញ្ញាទាំងអស់ ដែលអញ្ជើញចូលទស្សនាBLOGខ្ញុំបាទ ដោយមេត្រីភាព...សូមអរគុណ !!!

Sunday, November 17, 2013

ទិក​និកធ្វើ​បង្អែម​ពងមាន់​ចំណាយ​ពេល​តែ​១៥​នាទី​

ស្រ្តីមេផ្ទះ​ជាច្រើន​តែង​ធុញ​ទ្រាន់ និង​រអ៊ូរ​ទាំ​ចំពោះ​ការ​ធ្វើ​បង្អែម​ពី​ពង​មាន់
ដូច​ជា​ការ​ដុត​នំ ឬ​ធ្វើ​បង្អែម​សង់​ខ្យា ជា​ដើម ព្រោះ​វាមាន​លក្ខណៈ​ស្មុគ្រ​ស្មាញ
​ហើយ​ត្រូវ​ចំណាយ​ពេល​យូរ​ទៀត។
ដូច្នេះថ្ងៃនេះ យើង​សាក​ធ្វើ​បង្អែម ពង​មាន់​ដោយ​ខ្លួន​ឯងម្តង​ គ្រាន់​តែ​ចំណាយ​ពេល​ត្រឹម១៥​នាទី​ប៉ុណ្ណោះ​។ ​

អំពីគ្រឿង​ផ្សំ​
១.ទឹក​៤​កែវ
២.ស្ករស​១​កូនកែ​វ
៣.អំបិល​មួយ​ចុង​ស្លាប​ព្រា
៤.ស៊ុត​៥​គ្រាប់​។
វិធី​ចម្អិន​៖

 ដំបូង​ត្រូវ​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះ​រួច​ដាក់​ស្ករស​និង​អំបិល​ចូល​រួច​បន្ថយ​ភ្លើង ​បន្តិច​។ គោះ​ពងមាន់​ដាក់​ចានរួច​ព្យាយាម​ស្រង់​ពង​ក្រហម​ចេញ​ពី​ផ្នែក​ស​ខាប់​អន្ធិល ​។ បន្ទាប់​មក​ទៀត យក​ផ្នែក​ស​នៃ​ស៊ុត​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ទឹក​ស្ករ រួច​កូរ​បំបែក​ឲ្យ​ឡើង​ជា​សរសៃ​ៗ រួច​ចាប់​ផ្ដើម​ដាក់​ស៊ុត​ក្រហម​ចូល​ នោះអ្នកនឹងទទួលបានបង្អែមពងមាន់ដ៏មាន​រស់ជាតិឆ្ងាញ់ពិសារភ្លាមៗតែម្តង៕

source: Phnom Penh Post

No comments:

Post a Comment