style

សូមស្វាគមន៍ អស់លោក លោកស្រី អ្នកនាងកញ្ញាទាំងអស់ ដែលអញ្ជើញចូលទស្សនាBLOGខ្ញុំបាទ ដោយមេត្រីភាព...សូមអរគុណ !!!

Tuesday, September 10, 2013

ឡាបគ្រឿងសមុទ្រ SPICY SEAFOOD SALAD


សូមចុចរួបភាពនេះមើលVIDEO














គ្រឿងផ្សំ

1-បង្គាស​ បកសំបក  6ក្បាល
2-មឹកហាន់កងៗ 12ក្រាម
3-ម្ទេសម៉ត់ 1ស្លាបព្រាបាយ
4-អង្ករលីង 1ស្លាបព្រាបាយ
5-ស្ករស 1ស្លាបព្រាបាយ
6-ក្រូចឆ្មា 1ចំហៀង
7-ម្ទេសក្រៀម 1ស្លាបព្រាបាយ
8-ខ្ទឹមក្រហមហាន់ 1ស្លាបព្រាបាយ
9-ស្លឹកជីអង្កាម 10សន្លឹក
10-ជីអាណាហាន់ 2ស្លាបព្រាបាយ
11-ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ 2ស្លាបព្រាបាយ

វិធីធ្វើ
-ស្ងោរបង្គា មឹកឲ្យឆ្អិន​ល្អ ចាក់ទឹកចេញទុកទឹកតិចៗ
-ដាក់គ្រឿងមាន ម្ទេសម៉ត់ អង្ករលីង ស្ករ ទឹកត្រី (ប៊ីចេង)​ច្របាច់ក្រូចឆ្មាចូលច្របល់ឲ្យចូលរស់ជាតិ
-ដល់ពេលញ៉ាំចាំដាក់ខ្ទឹមក្រហម ជីអាណា ស្លឹកខ្ទឹម​ កូរចូលឲ្យសព្វ ដួសដាកចាន
 ​ហើយរៀបម្ទេសក្រៀម​និង​ជីអង្កាមពីលើជាការស្រេច។
                   
Spicy Seafood Salad (Thai Northeast Style) – Lap Talay - Spicy Seafood Salad is modified to new look for matching with people who love seafood. Anyway, it still keeps an original taste of E-Saan food, that is hot and spicy flavor. It's absolutely delicious.

INGREDIENT
1. 6 White Shrimp (peeled-cut back)
2. 100 grams Squid (slice into 2 cm. thick)
3. 1 Tbsp. Chili Powder
4. 1 Tbsp. Roasted Rice
5. 1 Tsp. Sugar
6. 1/2 lime
7. 1 Tbsp. Fried Chilli
8. 1 Tbsp. Shallot
9. 1 Cup Mint Leave
10. 2 Tbsp. Long Coriander (Cut into 1 cm.)
11. 2 Tbsp. Spring Onion (Cut into 1cm.)


HOW TO COOK
1. Heat water to boiling. Add shrimp and squid down.
2. When shrimp and squid cooked well. Turn off the heat and pour the water out. Keep only water just a little.
3. Season with cayenne pepper, roasted rice, fish sauce, sugar, lime.
4. Before serving, add shallot, spring onion, and parsley. Mix well together.
5. Ready to serve. Decorate with mint leaves and fried chili.


អត្ថបទនេះ ៖​ ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ Food travel
បកប្រែដោយ៖​ សូ ពិសិដ្ឋ​

No comments:

Post a Comment