សូមចុចរួបភាពនេះមើលVIDEO
គ្រឿងផ្សំ | |
1-មឹកធំ | 1ក្បាល |
2-ទឹកស៊ីអ៊ីវជប៉ុន(shoyu) | 4ស្លាបព្រាបាយ |
3-ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ | 2ស្លាបព្រាបាយ |
4-ទឹកមីរិន(Milin sausce) | 2ស្លាបព្រាបាយ |
5-ស្ករស | 1ស្លាបព្រាបាយកន្លះ |
*វិធីធ្វើ
1-លាងមឹកឲ្យស្អាតខ្វះយកគ្រឿងក្នុងចេញ
2-ផ្សំទឹកស៊ីអ៊ីវ-ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់-មីរិន-ស្ករស កូរឲ្យរលាយចូលគ្នាទុកមួយឡែក
3-យកមឹកមកត្រាំជាមួយទឹកស៊ីអ៊ីវផ្សំ ផ្អាប់ទុក10-15នាទី
4-យកមឹកមកអាំងដោយលាបទឹកស៊ីអ៊ីវផ្សំឲ្យបានញឹកញាប់រហូតឆ្អិនល្អ
5-រៀបមឹកដាក់ចាន រួចយកទឹកស៊ីអ៊ីវផ្សំនៅសល់ទៅចំអិនដាក់ស្ករថែម
រួចយកទៅស្រោចពីលើមឹកជាការស្រេច។
រួចយកទៅស្រោចពីលើមឹកជាការស្រេច។
Grilled Squid with Sweet Soy Sauce (Pla Muek Yang Soy Sauce) - This dish is a Japanese food that you can find every Japanese restaurant. Today we will make them by ourselves. It’s quick and easy to serve yourself at home.
Ingredient
1. 1 Squid
2. 4 Tbsp. of Shoyu
3. 2 Tbsp. of Black soy sauce
4. 2 Tbsp. of Milin sauce
5. 1-1/2 Tbsp. of Sugar
How to Cook
1. Wash squid and take their intestine out.
2. Mix shoyu , black soy sauce , milin sauce and sugar together. Stir them until sugar melted.
3. Soak squid in 2nd mixture for 10-15 minutes and leave them.
4. Roast squid and always keep spread sauce on squid while roasting. Chop them for bite size.
5. For the left sauce , boil them and seasoning with sugar. Dress them on the roasted squid.
អត្ថបទនេះ ៖ ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ Food travel
បកប្រែដោយ៖ សូ ពិសិដ្ឋ
No comments:
Post a Comment