style

សូមស្វាគមន៍ អស់លោក លោកស្រី អ្នកនាងកញ្ញាទាំងអស់ ដែលអញ្ជើញចូលទស្សនាBLOGខ្ញុំបាទ ដោយមេត្រីភាព...សូមអរគុណ !!!

Tuesday, September 10, 2013

មឹកអាំងទឹកស៊ីអ៊ីវ Grilled Squid with Sweet Soy Sauce


សូមចុចរួបភាពនេះមើលVIDEO
បែបម្ហូបជប៉ុន សំរាប់ម្នាក់
គ្រឿងផ្សំ
1-មឹកធំ                           ​      1ក្បាល
2-ទឹកស៊ីអ៊ីវជប៉ុន(shoyu)      4ស្លាបព្រាបាយ
3-ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់                    2ស្លាបព្រាបាយ
4-ទឹកមីរិន(Milin sausce)      2ស្លាបព្រាបាយ
5-ស្ករស                                1ស្លាបព្រាបាយកន្លះ

*វិធីធ្វើ

1-លាងមឹកឲ្យស្អាត​ខ្វះយកគ្រឿងក្នុងចេញ
2-ផ្សំទឹកស៊ីអ៊ីវ-ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់-មីរិន-ស្ករស កូរឲ្យរលាយចូលគ្នាទុកមួយឡែក
3-យកមឹកមកត្រាំជាមួយទឹកស៊ីអ៊ីវផ្សំ ផ្អាប់ទុក10-15នាទី
4-យកមឹកមកអាំងដោយលាបទឹកស៊ីអ៊ីវផ្សំឲ្យបានញឹកញាប់រហូតឆ្អិនល្អ
5-រៀបមឹកដាក់ចាន រួចយកទឹកស៊ីអ៊ីវផ្សំនៅសល់ទៅចំអិនដាក់ស្ករថែម​
   រួចយកទៅស្រោចពីលើមឹកជាការស្រេច។

Grilled Squid with Sweet Soy Sauce (Pla Muek Yang Soy Sauce) - This dish is a Japanese food that you can find every Japanese restaurant. Today we will make them by ourselves. It’s quick and easy to serve yourself at home.


Ingredient

1. 1 Squid
2. 4 Tbsp. of Shoyu
3. 2 Tbsp. of Black soy sauce
4. 2 Tbsp. of Milin sauce
5. 1-1/2 Tbsp. of Sugar

How to Cook

1. Wash squid and take their intestine out.
2. Mix shoyu , black soy sauce , milin sauce and sugar together. Stir them until sugar melted.
3. Soak squid in 2nd mixture for 10-15 minutes and leave them.
4. Roast squid and always keep spread sauce on squid while roasting. Chop them for bite size.
5. For the left sauce , boil them and seasoning with sugar. Dress them on the roasted squid.

អត្ថបទនេះ ៖​ ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ Food travel
បកប្រែដោយ៖​ សូ ពិសិដ្ឋ​

No comments:

Post a Comment