|
សូមចុចរូបភាពនេះ មើលការណែនាំ>>> |
|
គ្រឿងផ្សំ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1-សាច់ជ្រូកបីជាន់(សាច់Bacon) |
|
|
|
|
|
2-ជ្រក់គីមឈី
(ទុកជូជាងធម្មតា)
3-ជ្រក់គីមឈីធម្មតា |
1/2 ចានចង្កឹះ
1 ចានចង្កឹះ |
|
|
|
4-ស្លឹកខ្ទឹម (ខ្ទឹមខ្យល់) ហាន់បញ្ឆិតៗ |
2 ដើម |
|
|
|
|
5-តៅហ៊ូ |
|
|
1/2ដុំ |
|
|
|
|
6-ម្ទេសដៃនាង |
|
2 ផ្លែ |
|
|
|
|
7-ម្ទេសគ្រឿងកូរ៉េ(gochujang) |
2 ស្លាបព្រាបាយ |
|
|
|
8-ម្ទេសហ្មត់កូរ៉េ(gochugaru) |
1 ស្លាបព្រាបាយ |
|
|
|
9-ខ្ទឹមចិញ្ចាំ |
|
2 ស្លាបព្រាបាយ |
|
|
|
10-ទឹកសីអ៊ីវ |
|
1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ |
|
|
|
11-ទឹក |
|
|
3 ចានចង្កឹះ |
|
|
|
12-អំបិល-ម្រេច |
|
|
|
|
|
|
13-ប្រេងឆា |
/ប្រេងល្ង |
|
1/2 ស្លាប |
ព្រាបាយ |
|
|
|
វិធីធ្វើ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1-ប្រលាក់សាច់នឹងប្រេងល្ង-ប្រេងឆា-អំបិល-ម្រេច ។ ដាំឆ្នាំងឲ្យក្តៅ
ដាក់សាច់ជ្រូកចូលរំលីង1នាទី |
2-ដាក់ម្ទេសគ្រឿងកូរ៉េចូល
ឆាទាល់តែសាច់ឡើងស |
3-ចាក់ទឹក
ដាក់ជ្រក់គីមឈីចូល រំងាស់ដោយបើកភ្លើងតិចៗ |
|
|
4-ដាក់ទឹកស៊ីអីវ
ម្ទេសហ្មត់កូរ៉េ ខ្ទឹមចិញ្ចាំ រំងាស់20-30នាទីទៀត |
5-ដាក់ម្ទេសហាន់
ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ តៅហ៊ូ អំបិល ម្រេច រំងាស់ទុក១នាទីជាការស្រេច។ |
ញ៉ាំជាមួយបាយស | | | | | | | | |
|
|
|
|
|
------------------------
Kimchi chigae is a very popular soup made primarily with
kimchi.
It is often prepared using older, more fermented and ripe kimchi,
creating a stronger and flavorful taste while fresh kimchi may not
bring out the full and rich flavors. Different variations can exist but
sliced kimchi is usually put into a pot with tofu, onions, garlic and
beef, pork or seafood, which are all boiled together with water or
anchovy stock.
The soup is seasoned with either
dwenjang and/or
gochujang
which contributes to the distinctive red color. Final soup is
normally served in a stone pot and still boiling when served on the
table. Typically, kimchi chigae is eaten with a bowl of rice
accompanied by various
side dishes.
- 1 cup of kimchi, 16 oz pork belly (or any part with fat), thin sliced (uncooked bacon can be used as a substitute)
- 2 green onions, slice in a bias
- ½ pack tofu (dooboo)
- 2 kochu (hot green chili), chopped
- 2 tbsp gochujang (red chili pepper paste)
- 1 tbsp gochugaru (red chili pepper flakes)
- 2 tbsp minced garlic
- 1 tsp soy sauce
- 3 cups water
- Salt & pepper
|
- Place a pot on the stove, turn the heat on. Add pork belly (or bacon), sauté for a minute or so.
- Add gochujang and cook until meat becomes white.
- Pour the water, add kimchi. Bring to a boil, reduce to simmer.
- Add soy sauce, gochugaru, and garlic. Cook for 20-30 minutes.
- Add chilies, green onions, salt and pepper. Cook for another minute.
- Serve with rice.
|
Featured Items: Click & Shop
ម្ទេសគ្រឿងកូរ៉េ(gochujang) | | | | | | | | | | |
No comments:
Post a Comment