style

សូមស្វាគមន៍ អស់លោក លោកស្រី អ្នកនាងកញ្ញាទាំងអស់ ដែលអញ្ជើញចូលទស្សនាBLOGខ្ញុំបាទ ដោយមេត្រីភាព...សូមអរគុណ !!!

Sunday, October 13, 2013

ស៊ុបគីមឈី Kim-chi Chi-gae Fermented Cabbage Soup 김치찌개


សូមចុចរូបភាពនេះ មើលការណែនាំ>>>

គ្រឿងផ្សំ















1-សាច់ជ្រូកបីជាន់(សាច់Bacon)




2-ជ្រក់គីមឈី (ទុកជូជាងធម្មតា)
3-ជ្រក់គីមឈីធម្មតា
1/2 ចានចង្កឹះ
1 ចានចង្កឹះ



4-ស្លឹកខ្ទឹម (ខ្ទឹមខ្យល់)​​ ហាន់បញ្ឆិតៗ 2​​ ដើម



5-តៅហ៊ូ

1/2ដុំ



6-ម្ទេសដៃនាង
2 ផ្លែ



7-ម្ទេសគ្រឿងកូរ៉េ(gochujang) 2 ស្លាបព្រាបាយ


8-ម្ទេសហ្មត់កូរ៉េ(gochugaru) 1 ស្លាបព្រាបាយ


9-ខ្ទឹមចិញ្ចាំ
2 ស្លាបព្រាបាយ


10-ទឹកសីអ៊ីវ
1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ


11-ទឹក

3 ចានចង្កឹះ


12-អំបិល-ម្រេច





13-ប្រេងឆា /ប្រេងល្ង
1/2 ស្លាប ព្រាបាយ


វិធីធ្វើ














1-ប្រលាក់សាច់នឹងប្រេងល្ង-ប្រេងឆា-អំបិល-ម្រេច ។​ ដាំឆ្នាំងឲ្យក្តៅ ដាក់សាច់ជ្រូកចូលរំលីង1នាទី
2-ដាក់ម្ទេសគ្រឿងកូរ៉េចូល ឆាទាល់តែសាច់ឡើងស
3-ចាក់ទឹក ដាក់ជ្រក់គីមឈីចូល រំងាស់ដោយបើកភ្លើងតិចៗ

4-ដាក់ទឹកស៊ីអីវ ម្ទេសហ្មត់កូរ៉េ​ ខ្ទឹមចិញ្ចាំ រំងាស់20-30នាទីទៀត
5-ដាក់ម្ទេសហាន់ ​ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ តៅហ៊ូ អំបិល ម្រេច រំងាស់ទុក១នាទីជាការស្រេច។
ញ៉ាំជាមួយបាយស




 ------------------------
Kimchi chigae is a very popular soup made primarily with kimchi.  It is often prepared using older, more fermented and ripe kimchi, creating a stronger and flavorful taste while fresh kimchi may not bring out the full and rich flavors. Different variations can exist but sliced kimchi is usually put into a pot with tofu, onions, garlic and beef, pork or seafood, which are all boiled together with water or anchovy stock.
The soup is seasoned with either dwenjang and/or gochujang which contributes to the distinctive red color.  Final soup is normally served in a stone pot and still boiling when served on the table.  Typically, kimchi chigae is eaten with a bowl of rice accompanied by various side dishes.
Recipe Ingredients
  • 1 cup of kimchi, 16 oz pork belly (or any part with fat), thin sliced (uncooked bacon can be used as a substitute)
  • 2 green onions, slice in a bias
  • ½ pack tofu (dooboo)
  • 2 kochu (hot green chili), chopped
  • 2 tbsp gochujang (red chili pepper paste)
  • 1 tbsp gochugaru (red chili pepper flakes)
  • 2 tbsp minced garlic
  • 1 tsp soy sauce
  • 3 cups water
  • Salt & pepper
Cooking Directions
  1. Place a pot on the stove, turn the heat on. Add pork belly (or bacon), sauté for a minute or so.
  2. Add gochujang and cook until meat becomes white.
  3. Pour the water, add kimchi. Bring to a boil, reduce to simmer.
  4. Add soy sauce, gochugaru, and garlic. Cook for 20-30 minutes.
  5. Add chilies, green onions, salt and pepper. Cook for another minute.
  6. Serve with rice.
Featured Items: Click & Shop

 ម្ទេសគ្រឿងកូរ៉េ(gochujang)​​​​​​       

ម្ទេសហ្មត់កូរ៉េ(gochugaru)








































No comments:

Post a Comment