style

សូមស្វាគមន៍ អស់លោក លោកស្រី អ្នកនាងកញ្ញាទាំងអស់ ដែលអញ្ជើញចូលទស្សនាBLOGខ្ញុំបាទ ដោយមេត្រីភាព...សូមអរគុណ !!!

Monday, October 21, 2013

ឆាអង្រ្កងកញ្ជែត

chha
ឆា​អង្រ្កង​កញ្ជែត​
គ្រឿង​ផ្សំ​៖​

  • សាច់​គោ ​១​ខាំ​​កន្លះ ​ហាន់​ស្តើង​ៗ​
  • អង្ក្រង​ ១​ខាំ ​លៀង​ទឹក​ចេញ​
  • ម្ទេស​ ៣​ផ្លែ ​កាត់​ជា​២​
  • កញ្ឆែត​២​ក្បង់​ដៃ ​បេះ​ស្លឹក ​និង​ដើម​ចាស់​ៗ​ចេញ​
  • ខ្ទឹម​ស​៥​កម្ពឹស​ ហាន់​ស្តើង​ៗ​
  • ប្រេង​ខ្យង​ ២​ស្លាប​ព្រា​បាយ​
  • ស្ក​ត្នោត​១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​
  • អំបិល​កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​
  • ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ​១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​
  • ប្រេង​ឆា​២ ​ស្លាប​ព្រាបាយ​
  • ទឹក​៦០០​មល​
វិធី​ធ្វើ​៖​
យក​ឆ្នាំង​មួយ​ចាក់​ទឹក​ចូល​ហើយ​ដាំ​អោយ​ពុះ​
ដាក់​អំបិ​ល១​ចិប(​ចុង​ម្រាម​ដៃ​) ហើយ​នឹង​ប្រេងឆា​២ ​៣ ​តំណក់​ចូល​
ដាក់​កញ្ឆែត​ចូល​ហើយ​ពន្លត់​ភ្លើង​ភ្លាម​។ ​ រូច​យក​មក​សំរិត​ទឹក​ចេញ ​ហើយ​ដាក់​ទឹក​ធម្មតា​ចូល ​ត្រាំ​ចោល​
បន្ទាប់​មក​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​កំដៅ​អោយ​ក្តៅ ​ដាក់​ខ្ទឹម​ស ​ម្ទេស ​ឆារ​ហូត​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ​ដាក់​សាច់គោ​និង​កូរ​ជា​មួយ​ខ្ទឹម​
ដាក់​ស្ករ​ត្នោត ​អំ​បិល ​ស៊ុប​មាន់​ខ្នរ ​និង​ប្រេង​ខ្យង ​ហើយ​កូរ​ចូល​គ្នា​
ដាក់​អង្ក្រង ​និ​ង ​កញ្ឆែត​ចូល ​ហើយ​ច្របល់​អោយ​ញាប់​ដៃ​បន្តិច​រួច​ដក​ចេញ​ពី​ភ្លើង​
រួច​រាល់​អាច​ដួស​ដាក់​ចាន​យក​មក​ញ៉ាំ​ជា​មួ​យ​បាយ​បាន​៕​



អត្ថបទ​​ដក​​ខាង​​លើ​​ស្រង់​​ចេញ​​ពី ​​asianfoodguide

No comments:

Post a Comment